З Міжнародним Днем Друзів!

9 червня відзначається Міжнародний день друзів.
А наша житомирська бібліотека-філіал №16 (на Чехова) запрошує всіх обрати собі цікаву книгу про справжніх друзів.
Друг - це той, хто знає
мелодію твого серця,
і може її наспівати,
коли ти забудеш слова...
Вперше День друзів відзначили у США у 1935 році. Тоді американський Конгрес вирішив призначити першу неділю серпня Національним днем дружби. Вже пізніше цю дату перенесли на 9 червня. Тому неофіційною датою цього свята по всьому світу стало 9 червня. Присвячується цей день друзям і близьким людям, які завжди підтримають і не залишать у біді. У цей світлий і добрий день люди радують один одного теплими словами любові та підтримки.
Дружба завжди була великою цінністю у житті людини, адже відшукати по-справжньому вірного друга вважається удачею. Дружбу можна легко втратити, але хто шукає — знаходить, адже дружба ні до чого не зобов’язує і зобов’язує до всього. Дружба між людьми буває різною і зовсім не обов’язково підтримувати щоденний контакт, це і не потрібно. А потрібна звичайна увага, якою ми можемо з легкістю поділитися зі своїм другом. Для того, щоб нагадати людству про важливість друзів, навчити цінувати вірність і опору, яку нам надають ці люди, і було створено це тепле свято — День друзів.

Наші людські взаємини, які ми характеризуємо цим прекрасним словом, настільки унікальні, що ніяке інше слово просто не підійшло би. Дружба - це взаєморозуміння і безкорисливість, щирість і довіра, спільні інтереси і точки дотику. Друг ніколи не залишить у біді і завжди прийде на допомогу. Не буде байдужим, може тільки до дрібниць, які і так всім заважають. Він або вона сповнені відвертості, але немає більш надійної людини, щоб зберегти якусь важливу таємницю. На дружбі й довірі, які йдуть рука об руку, побудовано практично все в нашому світі і хоч такого роду взаємини можуть здатися в деяких випадках досить незначними, вони все ж є нічим не замінними і бажаними більшістю з нас.

Ми вітаємо всіх наших користувачів, колег та справжніх друзів!
 Бажаємо Вам всіх благ і нехай Ваша дружба ніколи не зникне!








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.