Зцілення книгою!

Нарешті можна розслабитись від жорсткого самоконтролю і відпустити емоції, бо саме вчора відзначали Міжнародний день паніки! 
Бібліотека-філіал №16 міста Житомир пропонує Всім не панікувати а тільки читати.

Це дуже незвичайне свято відзначається щорічно 18 червня у всьому світі. Воно не має офіційного статусу, проте інформація про нього все стійкіше розповсюджується на просторах Інтернету.

 В умовах надзвичайних ситуацій незалежно від їх масштабу паніка служить причиною народження нових труднощів і проблем, а наслідки її часом бувають не менш серйозними, ніж наслідки тих обставин, що її викликали.
 Але тут в справу втрутилися психологи, які не відкидаючи негативних наслідків паніки, заявили, що систематичне прагнення її уникати, так само як і постійне прагнення «тримати себе в руках», є джерелом стресу. 

Саме тут і починається потужна сила книготерапії. Її практикують психологи, соціальні працівники, консультанти та бібліотекарі в усьому світі, і останнім часом слово "книготерапія" (або "бібліотерапія") міцно увійшло до лексикону, а сама тема набула значної популярності у науковців і блогерів.

Зануритись в читання - це круто.

Психологи нагадують також і про те, що можливість розслабитися і не стримувати свої страхи в певний день - це, все ж, не просто неконтрольована паніка, оскільки підсвідомо людина пам'ятає про те, що дозволяє собі слабкість «сьогодні», щоб «завтра знову взяти себе в руки ».
Таким чином, Міжнародний день паніки - це свого роду психологічний тренінг, який пропонується кожному, хто відчуває почуття втоми від жорсткого самоконтролю над власними фобіями. 

РЕКОМЕНДАЦІЇ тим, хто, навпаки, постійно впадає в паніку, як з нею впоратись?

- Продумати план дій, як ви будете вести себе в тривожать обставин, опрацювати негативні сценарії.

 - Займатися дихальними вправами, спробувати м'язову релаксацію.

 - Відволіктися: читай книги,танцюй, співай, зайнятися домашньою роботою, подивитися художній фільм.
 Більше перебувати на свіжому повітрі, займатися спортом.
Одне з головних правил боротьби з панікою звучить парадоксально: необхідно не боротися з панікою. Замість цього потрібно змиритися і уявити, що паніка знаходиться десь поза організмом, і ви дивитеся на неї з боку. Далі потрібно діяти, як зазвичай, як ніби все в порядку.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.