Цікава скарбничка знань.



Житомирська бібліотека - філіал №16  пропонує ознайомитись з пізнавальними, повчальними та цікавими книгами, які є в наших фондах.
А зараз до вашої уваги цікава скарбничка знань з життя.

Одного разу Хемінгуей уклав спір, що напише розповідь, що складається всього з шести слів, здатний зворушити будь-якого читача. Письменникові вдалося виграти спір: «Продаються дитячі черевички. Неношені »(« For sale: baby shoes, never used »)


* * *

Фредерік Браун склав найкоротшу страшну історію з коли-небудь написаних: «Остання людина на Землі сиділа у кімнаті. У двері постукали ... »

* * *
Американський письменник О. Генрі виграв конкурс на найкоротку розповідь, яка має всі складові традиційної розповіді - зав'язку, кульмінацію і розв'язку: «Водій закурив і нахилився над бензобаком, подивитися чи багато залишилося бензину. Покійнику було двадцять три роки ».


* * *
Англійці теж організовували конкурс на найкоротшу розповідь. Але за умовами конкурсу, в ньому повинні бути згадані королева, Бог, кохання, таємниця. Перше місце присудили автору такої розповіді: «О, Боже, - вигукнула королева, - я вагітна і не знаю від кого!»

* * *

Класичний приклад лаконічності спартанців відноситься до листа царя Македонії Філіппа II, який завоював багато грецькіх міст: «Раджу вам здатися негайно, тому що якщо моя армія увійде в ваші землі, я знищу ваші сади, будуть поневолені люди і зруйную місто». На це спартанські ефори відповіли одним словом: «Якщо».

                 

* * *

Віктор Гюго відправив видавцеві рукопис роману «Знедолені» з супровідним листом: «?» Відповідь була не менше лаконічний: «!»




* * *

B конкурсі на найкоротшу автобіографію перемогла одна літня француженка, яка написала:«Раніше у мене було гладке обличчя і пом'ята спідниця, а тепер - навпаки».

А читаючи книги ви дізнаєтесь набагато більше цікавої інформації.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.