Слава Україні! Героям слава!




23 травня український народ відзначає День Героїв.
День Героїв є величним та шанованим святом в Україні, яке встановлене на честь українських вояків - борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни АТО.
День Героїв - це день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків - борців за волю України, що є символом незборимості  української нації.

Ідея свята Героїв виникла у середовищі українських націоналістів. Уперше офіційно воно було запроваджене постановою ІІ Великого Збору ОУН, який відбувся у квітні 1941 року. 
Дату 23 травня було обрано не випадково. У травні за суперечливих обставин загинув ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський. 
23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра.
Сьогодні ми не повинні згадити тих, хто зробив мужній крок до самопожертви та безсмертя, ми відповідальні перед ними, перед собою та перед нашими дітьми за долю і майбутнє нашої України.

Слава Україні!
Героям слава!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.