«Без родини немає щастя для дитини» ( До Міжнародного Дня сім’ї)


Сім'я - це найдорожче, що є у кожного з нас, бережіть та цінуйте один одного.

15 травня у всьому світі традиційно відзначають День сім'ї.
Це свято було започатковане у 1994 році Організацією об'єднаних націй.
Головна мета цього святкування – підкреслити важливість сім'ї для суспільства, нагадати, що кожна родина особлива й унікальна, а також звернути увагу на численні проблеми, які виникають у родинах.
На думку ООН, коли зневажаються основні права однієї сім'ї – єдність усієї людської сім'ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.
Багато родин самостійно придумує, як відзначити цю дату: весело провести час вдома, виїхати на природу, прогулятися містом, відвідати зоопарк чи атракціони.
Ось кілька цікавих і смішних фактів про сім'ї:
·          Одружені чоловіки живуть довше, ніж холостяки. Вони також частішезаймають вищі посади.

·    Що ж до жінок, то заміжні, за статистикою, заробляють на 4-5% більше, ніж самотні.
·          Звичай поцілунку молодят у кінці церемонії одруження прийшов до нас із Стародавнього Риму. Тоді він мав дещо інший сенс – весілля розглядалася як контракт, а поцілунок служив своєрідною печаткою, що скріплює договір.
·         
·         Традиція носити обручки на безіменному пальці прийшла до нас від древніх єгиптян, у яких її перейняли греки і римляни. Уже середньовічні автори запропонували пояснення такому звичаю: нібито через безіменний палець проходить vena amoris (вена любові), що йде прямо до серця.
·         У середньовічній Європі, особливо в німецьких народів, суперечки нерідко вирішувалися судовим поєдинком – хто в ньому перемагав, того оголошували правим. Особливим різновидом таких дуелей були поєдинки між подружжям, які вирішували таким чином свої сімейні негаразди.
·         Щоб зрівняти шанси, для чоловіків влаштовували обмеження: наприклад, один із законів наказував чоловікові в ході такого поєдинку знаходитися в неглибокій ямі і битися дерев'яною палицею, а дружина, озброєна камінням у бойовій "панчосі", могла переміщатися навколо нього вільно.
     

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.