4 ТРАВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПРОТИДІЇ БУЛІНГУ

КНИГОТЕРАПІЯ:"СТОП БУЛІНГ!"

Булінг (цькування) – тривожна тенденція, особливо для сучасного дитячого середовища. Дитині важко впоратись з цією проблемою самотужки і допомога та підтримка батьків дуже важлива. На жаль, більшість жертв булінгу приховує це від батьків. Із проявами булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей. 
Такі дані оприлюднили в Українському інституті дослідження екстремізму. Таке явище, як цькування однолітків, поширюється по всьому світу, бо насильницька модель поведінки стає дедалі популярнішою.
Булінг - це агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини, що супроводжується фізичним і психологічним впливом.
Причин безліч і жертвою може стати будь хто.
Зазвичай об'єктом знущань або жертвою булінґу 

вибирають тих, у кого є дещо відмінне від однолітків. 

Відмінність може бути будь-якою: особливості 

зовнішності, манера спілкування, поведінки, незвичайне 

захоплення, соціальний статус, національність, релігійна належність. 
Найпоширенішими формами булінґу є : словесні образи, глузування, залякування, вимагання грошей, фізичне насилля тощо
Булінг – явище, з яким стикався чи не кожен: як агресор, потерпілий чи спостерігач. А що робити, якщо жертвою цькувань стала ваша дитина?Як захиститися? Що повинні робити батьки?
Насамперед, поговоріть з нею, дайте зрозуміти, що ви не звинувачуєте її в ситуації, що склалася, готові вислухати і допомогти. Запитайте, яка саме допомога може знадобитися дитині, запропонуйте свій варіант вирішення ситуації.

Поясніть дитині, до кого вона може звернутися за допомогою у разі цькування (наприклад, до вчителів, керівництва школи, психолога, старших учнів, батьків інших дітей).

Повідомте керівництво навчального закладу про ситуацію, що склалася, і вимагайте належного її врегулювання. 

Підтримайте дитину в налагодженні стосунків з однолітками і підготуйте її до того, що вирішення проблеми булінгу може потребувати певного часу.
Якщо вирішити ситуацію з цькуванням на рівні школи не вдається –  повідомте поліцію.
 Найкраще це розпочати розмову зі своєю дитиною, а ще краще порекомендувати прочитати книжки щоб правильно діяти в певних ситуаціях.
КНИГА ПРОЧИТАНА ВЧАСНО, ВРЯТУЄ ЖИТТЯ!!!





👉

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.