ЧОРНА БІЛЬ – ЧОРНОБИЛЬ.

Чорнобиль… Слово це стало символом горя і страждання, покинутих домівок.



34 роки тому, 26 квітня 1986 року,сталася найбільша техногенна катастрофа в історіі людства-аварія на Чорнобильській АЕС.

Чорнобильська трагедія – одне з найстрашніших лих не тільки для України, а й для усього людства. І волею долі епіцентром ядерної аварії стала саме наша багатостраждальна українська земля.

Вона призвела до радіоактивного зараження величезноі територіі та радіоактивного опромінення великоі кількості людей. 

Кожного року ми повертаємося пам'яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.        

З метою виховання небайдужості до минулого і майбутнього та з нагоди відзначення річниці Чорнобильської трагедії у Житомирській бібліотеці-філіалі №16 є література даної теми «Чорнобиль...Трагедія...Пам'ять...» всі бажаючи зможуть перечитати та ознайомитись.


Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки  та засвідчуємо свою шану за героїзм, самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії. Адже ціною власного життя та здоров'я без вагань та роздумів, ви ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи всю складність ситуації, ви, нехтуючи власною безпекою, ступили назустріч неприборканому смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.

Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.