Самотність у мережі...

 «В Інтернеті всі перебувають на відстані витягнутої руки. Треба лише знати як цю руку простягнути»... Це одна із цитат роману «Самотність у мережі» Яноша Леона Вишневського сучасного польського письменника. 

Дія роману відбувається у 90-х роках ХХ століття. Головні герої знайомляться у глобальній мережі Інтернет. Вони спілкуються, розповідають про себе, діляться враженнями, думками. Спочатку ніхто з них серйозно не ставиться до цього віртуального спілкування, воно скоріш схоже на гру. Проте у якийсь момент вони зрозуміли, що для них це спілкування є чимось більшим, а ніж дружнім листуванням. Вони кожного разу «поспішають» до монітора комп’ютера, щоб знову «побачитися». А вимикаючи комп’ютер, знову опиняються у реаліях реального світу. 

Він - доктор наук у галузі генетики, багато подорожує світом зі своїми науковими доповідями. Вона -  працює на фірмі і п'ять років заміжня. Відносини з чоловіком залишають бажати кращого. Після тривалого спілкування, вони зустрічаються у Парижі, але незабаром зустрічаються із життєвими випробовуваннями, які впливають на їх відносини.

Звісно, зараз уже нікого не здивуєш знайомством у соціальних мережах. На просторах Інтернету існують тисячі сайтів знайомств. У період знайомства наших героїв таких можливостей ще не було. Мені сподобалося, як письменник будує сюжет, вплітаючи в основну історію низку другорядних ліній про життя різних людей, про наукові факти. Це робить книгу найбільш цікавішою й життєвою. 

Тому, хто ще не знайомий з цією книгою бібліотекарі бібліотеки-філіалу 16 рекомендують ознайомитись та прочитати.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.