А ти закоханий у Львів?

"Львів – місто, настільки овіяне легендами, що майже архетипне. І не дивно, що українські письменники так люблять обирати саме його центральною локацією для осмислення плину часу, історичних змін і примхливих поворотів людської долі."

 Наталя Лапіна та Світлана Горбань  "Роман з містом", такою книгою нещодавно поповнився фонд житомирської бібліотеки-філіалу №16. 

«Роман з містом» отримав II премію конкурсу «Коронація слова». Його авторки – Наталя Лапіна та Світлана Горбань – сестри, які зараз мешкають у Черкасах, а народились і виросли сестри  на Сахаліні.

Письменниці працюють у найрізноманітніших жанрах: пригоди, детектив, фантастика, фентезі. «Роман з містом» самі авторки визначають як багатоплановий текст: психологічний, любовний та історичний. 

Наталія Лапіна якось розповіла про те, якою бачить читацьку аудиторію книжки: «Роман написаний для людей, схожих на нас, закоханих у Львів». 

 Письменниці намагаються відтворити атмосферу міста 1930—1940-х, а пізніше – повоєнних років XX століття й аж до сьогодення.Тут розгортається захоплива історія про талановиту красуню Магду із заможної львівської родини, її кохання й заміжжя всупереч волі батьків, недовге щастя й роки втрат.
«Це місто і я – єдине ціле», – упевнена героїня, якій довелося жити на зламі епох. Звісно, бурхливі історичні події не оминають її, перетворюючи знайоме на чуже.

Цікаві й неординарні люди, з якими зводить її доля. Заплутані й неоднозначні їхні стосунки. Яскраві сценки довоєнного життя, пронизливі картини фатальних сорокових років.

Тому напередодні Різдвяних свят «Роман з містом» ми радимо прочитати нашим користувачам, як своєрідну «різдвяну історію», у якій історія України переплетена з жіночою долею.

Львів змальований на сторінках цієї книги як вічне сакральне місто, що дає своїм мешканцям силу та наснагу виживати в найтрагічніших ситуаціях, що для нас сьогодні є особливо актуальним.

         Відчуй чарівний дух старого Львова.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.