А ти знаєш свої права?


День прав людини — міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948р.


Загальна декларація прав людини - перший міжнародний документ, що проголосив основні права і свободи людини. Документ проголосив обов'язкове дотримання широкого кола громадянських, політичних, економічних, соціальних, культурних прав людини.
Декларація проголошує, що права і свободи людини не можуть бути обмежені за ознаками статі, раси, кольору шкіри, мови, релігії, політичних переконань, національного або соціального походження, майнового стану. Серед проголошених прав найважливішими є такі: 

рівність усіх перед законом, невинності, недоторканність особи, недопустимість неправомірного втручання в особисте і сімейне життя, безпідставного посягання на недоторканність житла, честь і репутацію людини, право на політичну діяльність, працю та захист від безробіття, на власність, відпочинок, освіту, соціальне забезпечення, право виїзду зі своєї країни та безперешкодного повернення до неї, 

право на свободу переконань і вільне їх поширення.

А перевірити свої знання можна за посиланням:

https://cutt.ly/qhYadQw



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.