Книгопоказ : "Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі"

29 серпня - День памяті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність,суверенітет і теріторіальну цілісність України.

Боротьба українського народу за незалежність тривала багато століть. Національна пам'ять українців зберігає спомини про подвиги наших прадідів на цьому важкому, политому українською кров'ю шляху, що лише наприкінці ХХ ст. призвів до проголошення незалежності України і створення власної самостійної держави.


Від 2014 року уособленням захисників України стали Герої Небесної Сотні, вірні присязі військові з анексованого Кримського півострова, учасники Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних Сил на Сході України. Українські воїни та добровольці зруйнували міф про непереможність російської армії. Звитяга українського вояцтва під час російсько-української війни дала країні нових героїв — чоловіків та жінок української армії і силових структур, що воюють на Сході.


Спланована збройна агресія Росії проти України розпочалася 20 лютого 2014 року з військової операції Збройних Сил РФ із захоплення частини території України – Кримського півострова. Незаконна окупація АР Крим та м. Севастополь стала лише першим кроком РФ, спрямованим на підрив незалежності і суверенітету України. 
Нові книги які отримала Житомирська бібліотека-філіал №16 до Вашої уваги короткий книгопоказ.


Зіненко Р.А. Війна, якої не було. Хроніки Іловайської трагедії. -Ч.1.
7-24 серпня 2014 року. - Харків: Фоліо, 2019. - 446 с.: іл. -(Хроніка)


Зіненко Р.А. Війна, якої не було. Хроніки Іловайської трагедії. - Ч.2. 
25-31 серпня 2014 року. - Харків: Фоліо, 2019. - 446 с.: іл. - (Хроніка)

Роман Зіненко (нар. 1974 р.), колишній морський піхотинець, доброволець батальйону «Дніпро-1», був серед тих, хто в серпні 2014-го опинився в пеклі Іловайська. Він не тільки вижив, але й написав одну з перших книжок про війну на Сході України — «Іловайський щоденник», що вийшла у видавництві «Фоліо» українською та російською мовами.
 Ця чесна і відверта розповідь очевидця, який нічого не вигадує, а намагається бути максимально точним у своїх спогадах, отримала широкий відгук у читачів, насамперед у тих, хто виходив з-під Іловайська кривавим «зеленим коридором». Нова книга Романа Зіненка є результатом ретельного дослідження, яке грунтується на спогадах близько сотні бійців і офіцерів, від добровольця до вищого керівництва сектора «Б», учасників Іловайської трагедії. 
Переважна більшість зібраних фактів до сьогодні не була відома українському суспільству. І хоча автор подає найбільш повну і реальну картину бойових дій під Іловайськом, залишається ще дуже багато питань, на які свого часу обов’язково будуть отримані відповіді. 


Положій Є.Іловайськ - Харків: Фоліо, 2015. - 384 с.


Євген Положій (м. Суми), 48 років - відомий журналіст і письменник. 
"Іловайськ" - книга про мужність неймовірний героїзм і людяність українських солдат і офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, батальйонів тероборони, всіх тих, хто опиняється в кінці серпня 2014 року в "Іловайському котлі", що став найбільшою поразкою української армії в ході війни на сході. Це чесна книга про війну, яка, як відомо, нікого ще не зробила краще, натомість, серед крові, вогню та заліза люди залишаються людьми.

У результаті збройної агресії Росії проти України загинули більше 9900 осіб, близько 23450 було поранено (за даними ООН). Близько 1 млн. 584 тис. мешканців Криму та Донбасу були змушені покинути свої домівки як внутрішньо переміщені особи.

На окупованих територіях панує страх та терор, окупаційна влада діє репресивними методами і залякуваннями, системно і масово порушує права людини і свободи. Економіка Донбасу повністю зруйнована.

Кушнір Б.І. На лінії зіткнення.Любов і ненависть:роман/Богдан Кушнір; худож.-оформлювач В.М.Карасик. - Харків: Фоліо, 2018.- 283 с.


Окрім свого доброго імені, Семен Вергун втратив усе — здоров’я, роботу, сім’ю, квартиру — й залишився на роздоріжжі спустошеного життя. Успішний мисливець на таємниці, офіцер стратегічної розвідки, який працював під дипломатичним прикриттям, він опинився в епіцентрі гучного скандалу. Противники із російської контррозвідки намагалися знищити його фізично, але він дивом вижив після подвійної дози невідомого психотропного препарату. Відгородившись від світу, Семен оселився на занедбаній лісовій дачі й прагнув помсти. Людині, яка все втратила, вже ніщо не страшне.
 Офіцер- розвідник Вергун знаходить відраду на фронті, де зашкалює адреналін й життя наповнюється зовсім іншим змістом. Він таки зустрівся зі своїм особистим ворогом віч-на- віч під час боїв на Сході України, та полювання на нього закінчується несподіваною розв’язкою: у цьому божевільному світі війни любов долає ненависть...
 Роман створено на основі реальних подій.



Лойко С.Рейс.-Київ: Брайт Стар Паблішинг, 2017.- 432с.

Нова книга відомого письменника і журналіста, який за свою кар'єру встиг попрацювати в багатьох гарячих точках світу, включаючи Чечню, Афганістан і Румунію. На цей раз читачів чекає унікальний літературний коктейль: драматичний художній роман, заснований на журналістському розслідуванні і реальних фактах про збитий над східною частиною України пасажирському літаку. Купити книгу «Рейс» Сергія Лойко стоїть всім читачам, які стежать за творчістю цієї непересічної автора, переживають через що відбуваються в країні, а також просто цікавляться сучасною гостросюжетної літературою.

Волонтери. Мобілізація добра: збірка/ укл. і передм. І. Карпи. -  Харків: "Клуб Сімейного Дозвілля, 2015.- 256с.

Люди для людей! Під цим девізом працюють сотні волонтерів у зоні АТО. Сповнені болю та обурення, віри та гіркоти, суму та надії історії про тих, хто, забувши про спочинок, допомагає біженцям і бійцям АТО, ризикуючи власним життям намагається зберегти чуже. До книжки увійшли твори відомих українських авторів: С. Жадана, І. Карпи, М. Кідрука, Г. Вдовиченко, Л. Денисенко, І. Роздобудько, І. Славинської, Г. Шиян, А. Любки, К. Бабкіної.

Активну фазу збройної агресії Росії проти України вдалося зупинити завдяки мужності українського народу, який став на захист своєї Батьківщини у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів, а також добровольчих підрозділів.
Якщо Вас зацікавили книги цієї тематики, завітайте до  нашої бібліотеки-філіалу №16 міста Житомир та обери собі свою цікаву книгу.

 Миру всім та бережіть себе.
СЛАВА УКРАЇНІ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!


 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.