Нещодавно стало відомо, що...

За даними Google, в світі існує 129 864 880 книг. В цю кількість входять усі жанри книг – художні, публіцистичні, наукові.

Найбільш незвичайною книгою світу по праву можна вважати «Божественну комедію» Данте, яку бенедиктинський монах Габріель Челані відтворив на аркуші розміром 60 на 80 сантиметрів. Він розмістив усі 14 тисяч віршів так, що з певної відстані вони нагадують карту Італії, при цьому всі вірші можна прочитати неозброєним поглядом, без використання спеціальних приладів. Монах витратив на цю роботу близько чотирьох років.


За підрахунками літературознавців, в творах Шекспіра 2259 раз вживається слово «любов» і 229 разів слово «ненависть». Найбільша концентрація цих слів – в трагедіях англійського драматурга.
«Маленький принц» Антуана де Сент-Езюпері – одна з небагатьох класичних книг, які були перекладені на мову Брайля. Крім того, це найбільш продавана книга французької літератури – з 1943 року було продано більше 140 мільйонів екземплярів.
У 1967 р. після виходу екранізації роману Рея Бредбері «451° за Фаренгейтом» видавництво «Ballantine Books» випустило лімітовану серію з 200 екземплярів антиутопії, які були обгорнуті протипожежної обкладинкою з матеріалу на основі азбесту. 
Житомирська бібліотека-філіал №16 запрошує всіх ознайомитись з цікавими книгами.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.