Година застереження: «Шкідливі звички – шлях у безодню»


"Люди впускають ворога в свої вуста, і він викрадає їх мозок".
                                                                      В. Шекспір 
У бібліотеці-філіалі №16 вже давно стало доброю традицією запрошувати та зустрічати гостей. Щоразу ці зустрічі стають все цікавішими. Цього разу до бібліотеки завітали учні 8-Б класу ЗОШ№6, аби переконатися у тому, що «Шкідливі звички – це шлях у безодню». 



Виховати в учнів негативне ставлення до вживання алкогольних напоїв, тютюнокуріння та наркотиків – таке завдання поставили собі працівники нашої бібліотеки та звичайно ж наші гості:  Кузьменко Євгеній та Тетяна з ГО "Тверезе життя"




Діти із захопленням вслухалися у кожне слово лектора Євгенія, долучалися до діалогу, висловлювали свої думки та ділилися враженнями від почутого. 



 Про шкоду паління та алкоголю говорять багато. Проте неспокій учених, лікарів, педагогів, викликаний поширенням цих згубних звичок, зростає, оскільки поки що значна кількість людей не вважають їх за шкідливі для здоров’я.



 Результати досліджень свідчать про те, що багато людей набули цих звичок у підлітковому віці. Тиск з боку товаришів  і бажання бути схожими на дорослих спонукають молодих людей до паління та вживання спиртних напоїв.


Підготовлену працівниками бібліотеки літературу, діти переглянули та ознайомились. 



  З метою формування у підлітків правильного уявлення про здоровий спосіб життя, дбайливого ставлення до свого здоров’я, здоров’я оточуючих і профілактики паління, пияцтва було проведено годину застереження.















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.