Народознавча інформина:"Мандрує світом Великдень" та BiblioARTмайстерня :"Великодні листівки"


Великдень – найбільше християнське свято. Усім відомі  українські традиції святкування Великодня. 19 квітня наші користувачі учні ЗОШ №6 2-Б класу, дізнатися як відзначають це свято не тільки в Україні, а і в інших країнах також їх здивували цікаві факти свята Великодня та Вербної неділі . 

   Бібліотекарі розповіли про  обряди та звичаї святкування, щоб не загубити тієї ниточки, яка зв’язує нас із минулими поколіннями. 


Великдень – одне із шанованих свят , яке відзначають щороку в Світлу Неділю навесні. У цей день освячують паски, писанки і крашанки. Щоб згадати пов᾽язані з Великоднем народні й сімейні звичаї книжкову розкладку: «Великдень іде – свято в душі несе». А нашу святкову атмосферу продовжила BiblioARTмайстерня : "Великодні листівки"..



Найактивніший користувач нашої бібліотеки Давід сказав: - « Я вперше створив Великодню листівку, яку з радістю подарую бабусі».
                          

Писанка – найвеличніший  символ великодніх свят.
 Крашанки – це символ весни та зародження нового життя. Паска також є ще одним символом Великодня.  
 Світле свято Паски збирає за столом всю сім᾽ю, тому кожна господиня прагне пригостити своїх рідних чимсь смачненьким.





Шановні користувачі нашої бібліотеки! Вітаємо Вас із Великодніми святами. Бажаємо Вам миру, любові, достатку і смачної паски! 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.