А чи знаєш ти про "Клас Пані Чайки"?

Малгожата-Кароліна Пекарська зробила акцент на відносинах підлітків, які вчаться складного мистецтва прийняття іншої людини з усіма її вадами і врешті пізнають ціну дружби...

Книга "Клас Пані Чайки" є справжнім бестселером для учнів-старшокласників.
У ній розповідається про те, що цікаво підліткам: про труднощі їхнього віку, про негаразди у школі та вдома, але насамперед про перші почуття і розчарування..
Головним героєм трилогії став «клас в особах». Тобто сюжет побудований не навколо однієї людини, а навколо групи учнів – варшавських гімназистів. Ось вони: сором'язлива Малгося, кумедна Єва, старанна Кінга, тендітна Каміла, зарозуміла Каська, товариський Мацек, веселий Білий Міхал і похмурий Чорний Міхал.
Автор зберегла справжнє ім'я і прізвище прототипу вчительки - своєї вчительки польської мови і літератури Барбари Чайки, її думки подаються від третьої особи. Сюжет охоплює три роки навчання в гімназії. За цей час відбулося багато подій: шкільні поїздки, літній табір, вечірка до Дня народження Малгосі, святкування Нового року, численні походи в кіно, а ще - поцілунки, ревнощі і бійки.
У книзі письменниця висвітлює гострі соціальні питання: неповноцінні сім'ї, релігійна нетерпимість, зрада, напади, вживання алкоголю неповнолітніми.
Написана з гумором, мовою сучасної молоді, ця книга чудово відображає складну реальність підліткових відносин. «Клас пані Чайки» розповідає про яскравий, важливий, але такий короткий період життя - юнацтво. 
Про час, коли все трапляється вперше ...
 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.