гра-подорож: «Козацькими дорогами»



До Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначаються в Україні 14 жовтня працівники бібліотеки-філіалу №16 підготували та провели цікаву та веселу гру-подорож: «Козацькими дорогами» для учнів ЗОШ№6 1-Г класу.


Метою заходу є ознайомлення з бібліотекою та надання дітям можливості розкрити організаторські здібності, перевірити знання учнів про історію доби козаччини, створити сприятливі умови для виявлення творчих здібностей і таланту дітей, надати їм можливість спробувати силу і спритність, виховувати дисципліну, розвивати допитливість.

Для тих, хто захоплюється історією своєї держави, для постійних відвідувачів та гостей читального залу оформлена книжково-ілюстративна викладка літератури «Слава козацька вічно жива», присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності.




Діти із задоволенням переглянули відеоролик "Історія козацтва"



Особливо цікаві завдання чекали учнів під час конкурсів «Козацька кмітливість», «Приготування кулешу», «Найсильніші духом» та ін. Були запропоновані інтелектуально-патріотичні конкурси «Січові порядки», «Козацькі повір’я та звичаї», «Загадкова скринька», які дозволили зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.
Перемогла, як завжди у козаків, дружба.




 




Діти розповіли патріотичні вірші та намалювали малюнки.

 



В кінці заходу кожен учасник свята отримав бібліотечний смаколик.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.