Літературна година


Андрій Малишко – поет-лірик від Бога.



"...Андрій, як то кажуть, вийшов з самого серця свого великого і безсмертного народу. Слухаєш його вірші, пісні і бачиш усю братню Україну з її безмежними степами..."

                                                                                                                        Петрусь Бровка




 Під такою назвою пройшла літературна година в бібліотеці -філіалі №16. Присутні ознайомились з творчістю та життям відомого поета - Андрія Малишка, переглянули відеоролик, читали вірші, слухали пісні. 
"Його голос, то ніжний і схвильований, як перші сло­ва кохання, то гнівний, сповнений пристрасті вибухової сили, не можна сплутати з чиїмось іншим. Навіть у ряду визначних талантів, яких дала українська поезія світові в XX століт­ті – Максим Рильський, Павло Тичина, Євген Маланюк, Богдан Ігор Антонич, Василь Стус, – постать Андрія Малишка не блякне, вирізня­ється глибокою поетичною самобутністю, влас­ним баченням світу, органічним єдинокорінням з народнопоетичною творчістю, інтимним тоном звучання, навіть коли він говорить про світові, загальнолюдські проблеми. А ще – пісенністю своєї лірики, тим, що кожен її рядок бринить за камертоном української народної пісні." 


                                                                                                     Всеволод Неділько 



                         


                                   Всі із  задоволенням поворожили на віршах  Андрія Малишка.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.