Добро починається з тебе

Життя подароване кожному з нас для того, щоб робити добрі справи - говорить народна мудрість, а для того, щоб люди не забували про таку рису, як доброта - є таке цікаве свято, як Всесвітній день доброти, яке святкують 13 листопада.


Саме цього дня 1998 р. на Першій конференції Всесвітнього руху доброти в Токіо було засновано це свято.Офіційно Всесвітній день доброти був заснований у 2000 році.Сама організація "Всесвітній рух доброти" була створена в Японії в 1997 році, де зібрала своїх однодумців з різних країн - волонтерів та добровольців, які з року в рік невпинно діють по всьому світу і своїми справами надихає людей на здійснення добрих справ.

 Якщо ви хочете, щоб добро відчули якомога більше людей - не сидіть на місці. Підіть до дитячого будинку,  в інтернат, будинок для літніх людей, притулок для тварин. Неважливо, що ви туди з собою візьмете велику користь може принести щира посмішка і бесіда, ніж привезені з собою подарунки або матеріальна допомога. Пам'ятаєте, у всьому важливо проявляти щирість - вона справді цінна.А ось невеликий списочок добрих справ: 

* зателефонуйте рідним;

*зробіть комплімент колезі;

*обійміть батьків, друга;

* пригостіть колегу, друга кавою;

*заплатіть за бабусю в магазині;

* поступіться комусь чергою;

* відвезіть одяг або свої іграшки в дитячий будинок;

*почитайте книгу дитині в голос;

*пригостіть цукеркою водія маршрутки 

* зробіть подарунок літній людині;

* посміхніться прохожому, будьте щирими та ін.

Цей список можна продовжувати довго. Все це займе мало часу і зусиль, але ефект буде колосальним.З кожним таким вчинком комусь стає краще, а значить і більше доброти у світі. І як закликають організатори свята, важливо бути добрим не тільки сьогодні, але й щодня, причому добрим безмежно і безкорисливо.


А зараз дізнайся більше з онлайн вікторини тут: 

https://www.fyrebox.com/play/dobro-zavzhdi-peremagaye-_nGPpQAAn6






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.