Літературна година:"Веселі пригоди за творчістю Всеволода Нестайка"


Всеволод Нестайко... І відразу на обличчях переважної більшості дітей заквітнуть усмішки, а в очах їхніх батьків заграють веселі іскорки. Та й чимало бабусь і дідусів це прізвище не залишить байдужими: вони тут же засвітяться сонечками, бо пригадається їм власне дитинство...


 Сьогодні до дня народження Всеволода Нестайка бібліотека-філіал №16 підготувала та провела для  своїх активних користувачів учнів 3-Б класу ЗОШ 6, які відправились в літературну подорож: «Веселі пригоди за творчістю Всеволода  Нестайка».


Три покоління українців зачитується талановитими творами відомого українського дитячого письменника.
Його твори добрі, світлі, з неповторними життєвими кумедностями, а подекуди з цікавими фантастичними елементами. Вони сповнені дитячої щирості і мудрості, вони – про важливе в усі часи – дружбу, добро, любов. 
  

 Всеволоду Зіновійовичу Нестайку в цьому році виповнилося б 90 років.


Книжками Нестайка, написаними в дуже різних жанрах, зачитується вже не одне поколіня читачів.


 З яскравих сторінок відеоролика про життєвий  та творчий шлях талановитої  людини діти ознайомилися з життям та творчістю письменника та мали змогу переглянути уривки з кінофільмів, що зняті за твором митця  «Тореадори з Васюківки».




Діти активно відповідали на запитання вікторини та розгадували кросворд.






  Невід’ємною частиною заходу став перегляд літератури «Сонячна усмішка в казковому світі», на якому були представлені книги різних видавництв і різних років видання, що є у фонді бібліотеки.




А в кінці зустрічі була проведена коротенька вікторина «Чи уважний ти слухач та читач?».
А ось і найактивніші користувачі та найкращі знавці творчості Всеволода Нестайка, які перечитали всі книги автора. 

  Книги Нестайка користуються великим попитом серед читачів нашої бібліотеки. І в цьому немає анічогісінько дивного, адже в дитячого письменника Всеволода Зіновійовича Нестайка з його веселими, дотепними, мудрими повістями й казками. Отже, хто не зовсім близько був знайомий з його творчістю обрав собі книгу для читання.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Всесвітній день Книголюба.

Велична і свята моя ти Україно!