Чи знаєш ти казкових героїв?


Чи знаєш ти казкових героїв? Чи любите ви казку? На це питання мабуть відповідь у кожного з нас одинакова – «звичайно». Що як не казка з перших років життя знайомить нас з навколишнім світом?

Казка вчить добру і засуджує зло; вчить любити та цінувати працю і засуджує лінь; навчає сміливості, любові до прекрасного; вчить вірити у дива. Учені давно довели, що казки несуть виховну функцію. Недарма народна мудрість передається через казку з покоління до покоління. Адже, казка — це маленька модель світобудови. 



Казка не просто вигадка - це духовна спадщина багатьох поколінь. Казка вчить творити добро і мужньо боротись проти брехні, ледарства, егоїзму та зла. В кожній казці добро завжди перемагає зло.
А найголовніше, чого вчить нас казка — залишатися в душі дитиною, а значить, трішечки Чарівником.

А чи справді це так, мали змогу переконатися присутні на бібліотечному уроці «Чи знаєш ти казкових героїв»? На цьому заході у нас побували найактивніші користувачі бібліотеки.

Діти дізнались про значення слово "казка", її різновиди. Маленькі відвідувачі повністю занурились у прекрасний і чарівний світ казки. Вони зачаровано відгадували назви за фрагментами казок, доповнюючи їх своїм змістом, а коли настав час впізнавати казкових героїв, діти показали себе справжніми любителями казок. Це не може не радувати нас, бібліотекарів.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Майстер-клас:"Колосок пшениці - як символ Голодомору"

Україна вишивана

Всесвітній день Книголюба.